Rollend materieel
Het rollend materieel van de BEBA bestaat uit:

Autospuit nr. 152 DAF (1966)
Deze autospuit hoge- en lagedruk is op 1 juli 1966 in dienst gesteld op de kazerne G aan de Frederiksstraat in Amsterdam en in 1972 verplaatst naar de kazerne D aan de Honthorststraat. In 1977 werd het voertuig verkocht aan de bedrijfsbrandweer van de Bloedtransfusiedienst en via het DAF-museum (1989) kwam het in 1999 weer terug naar Amsterdam.
Van dit type autospuit zijn er 13 gemaakt en in dienst gesteld tussen 1963 en 1970 Ze waren speciaal voor de Amsterdamse grachten ontworpen met een achteruitgeschoven vooras, waardoor de wielbasis en daarmee de draaicirkel kleiner werd. Het chassis is van het type DAF G1300BA325 en de Kronenburg-pompen hebben een capaciteit van 2900 liter per minuut bij 80 MWK en 210 liter per minuut bij 400 MWK.

Stoombrandspuit nr. 10 ‘Cerberus’ (1899)
1-2 CerberusDe stoombrandspuit ‘Cerberus’ is gefabriceerd door Shand, Mason & Co. te Londen en geleverd in 1899. Op 20 januari 1900 is de machine in dienst gesteld op de kazerne N aan de De Ruyterkade. De vijf ton zware stoomspuit werd getrokken door twee sterke, snelle paarden.
De pomp van de 3-cylindermachine had een capaciteit van 3400 liter per minuut bij 80 MWK. In 1928 werd de stoomspuit in reserve gezet en in 1941 definitief buiten dienst gesteld, maar wel bewaard. In 1970 werd de machine opgeknapt en tentoongesteld en in 1976 geheel gerestaureerd en weer authentiek werkend gemaakt. In 2003 ging de ‘Cerberus’ naar het brandweermuseum in Hellevoetsluis, maar in 2015 kwam hij terug naar Amsterdam. Een nieuwe restauratie is nodig en daar wordt nu hard aan gewerkt.

5- handspuit Holyslooten een oude tweewielige handbrandspuit Otterbein.
die nu het instructiegebouw van het BOCAS siert. De handspuit heeft de tekst ‘Holysloot’, maar komt waarschijnlijk uit Durgerdam. Deze handbrandspuit dateert uit het begin van de 20e eeuw.

Historisch materieel elders
De BEBA probeert ook een overzicht te houden op historisch materieel en materiaal van de Amsterdamse brandweer, dat elders bewaard is gebleven. Daarbij wordt bemiddeld of ondersteuning gegeven bij de documentatie of restauratie.

Klein materiaal
In het hoofdkantoor van Brandweer Amsterdam aan de Karspeldreef, de kazerne Nico (IJtunnel) en de daarin gehuisveste ‘Hoeisociëteit’, het Brandweer Opleidingscentrum Amsterdam- Amstelland op Schiphol, de kazernes Hendrik (Marnixstraat), Dirk (Honthorststraat), IJsbrand (Displaystraat), Willem (Ringdijk), Teunis (Vredenhofweg) en Osdorp (Ookmeerweg) bevinden zich – al dan niet in vitrines – kleinere stoffelijke herinneringen aan de geschiedenis van het korps. In de historisch ingerichte commandantenkamer op de kazerne Dirk en in een bunker van de kazerne Hendrik wordt bovendien een schat aan documentatie bewaard.